Paris Masters

2015 година, Трети кръг
1 2 3
Григор Димитров България 7 1 4
Давид Ферер Испания 6 6 6
Времетраене [мин]: 141
Коментар на срещата

ПЪРВИ СЕТ:
(Давид Ферер спечели жребия и избра да сервира първи):

0:1 Ферер открива резултата в двубоя, след като спечели подаването си на 30. Българинът се отчете с хубав завършващ удар от форхенд в първата точка, както и с ретур-уинър от бекхенд при 40:15.

1:1 Отличен отговор на Григор Димитров, който спечели първото си подаване на 15 и изравнява резултата.

1:2 Бърз гейм и за Ферер, който отново излиза напред в резултата преди първата пауза в срещата.

2:2 За първи път от началото на двубоя се стигна до равенство. В този момент обаче Григор спечели по страхотен начин следващите две разигравания и изравнява резултата.

2:3 След първия си ас от началото на двубоя, Давид Ферер спечели и третия си сервис-гейм и отново сяда на столчето за почивка с гейм преднина.

3:3 Отново сервис-гейм на Григор, в който се стига до равенство. И този път обаче българинът намери начин да измъкне подаването си, като особено впечатляваща бе последната точка, спечелена от българина след изумителен спринт.

3:4 Григор Димитров имаше две точки за пробив, като и в двата случая имаше възможността да играе прио втори сервис на Ферер. За жалост обаче испанецът не допусна да загуби подаването си и отново излезе напред в резултата преди поредната пауза.

4:4 Гейм на 0 за Григор Димитров.

4:5 Ферер отговаря с гейм на 0. Предстои пауза, след която Димитров ще сервира за оставане в сета.

5:5 Гейм на 15 на сметката на Димитров и резултатът отново е изравнен.

5:6 Ферер си гарантира минимум тайбрек в първия сет. Испанецът беше в неудобна ситуация - 15:30, но спечели 3 последователни точки и измъкна последния си сервис-гейм за първия сет. Последна пауза предстои, след която Гргор ще сервира за място в тайбрек.

6:6 Гейм на 0 за Григор Димитров. Тайбрек ще определи изхода на първия сет.

7:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът направи минипробив на старта на тайбрека и това се оказа напълно достатъчно да се наложи със 7:4 точки. Димитров приключи тайбрека с ас по правата.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров открива резултата във втората част, след като спечели подаването си на 30. Особено красива бе последната точка в гейма, при която българинът направи къса от бекхенд.

1:1 Гейм на 0 на сметката на Давид Ферер.

1:2 За жалост Григор Димитров допуска пробив. Ферер поведе с 40:15, след което българинът спаси първия брейк-бол, но при втория допусна двойна грешка и загуби подаването си за първи път от началото на двубоя. Това е и първи пробив в мача изобщо.

1:3 Пробивът е затвърден с гейм на 15.

1:4 За жалост Ферер прави втори пробив и след паузата ще сервира за преднина 5:1. Испанецът е почти безпогрешен през втория сет.

1:5 И вторият пробив е затвърден! Димитров ще сервира за оставане в сета.

1:6 Тотален срив в играта на Димитров. Българинът загуби шест поредни гейма, с което и втория сет. Трета решаваща част ще определи кой ще се класира за четвъртфиналите.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Давид Ферер)

0:1 Григор Димитров има за какво да съжалява, тъй като пропусна преднина 40:0 и три последователни брейк-пойнта. Ферер в крайна сметка измъкна подаването си и вече е в серия от 7 последователни гейма на сметката си.

1:1 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров, който изравнява резултата в третата част.

2:1 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът отново имаше преднина 40:0, но и в този гейм Ферер успя да стигне до равенство. Последва грешка на испанеца и 7-ма точка за пробив пред Гришо в сета, която за радост бе реализирана с минаващ удар по правата.

3:1 Пробивът е затвърден с гейм на 30.

3:2 Григор Димитров сгреши смач в близост до мрежата и позволи на Ферер да спечели подаването си, с което да съхрани интригата в срещата. Предстои пауза, след което българинът ще сервира.

3:3 За жалост Ферер връща пробива и изравнява резултата след най-дългия гейм от началото на двубоя. Испанецът реализира третата точка за пробив, която се откри пред него.

3:4 Ферер излиза напред в резултата в последния трети сет. Испанецът наказа няколко грешки на Димитров и спечели сравнително лесно сервис-гейма си.

4:4 Григор спира серията на Ферер и печели подаването си, с което изравнява резултата във финалния сет.

4:5 Бърз гейм за Ферер. Григор Димитров ще сервира за оставане в турнира.

4:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ДАВИД ФЕРЕР. Испанецът реализира третия мачбол, който се откри пред него и си гарантира място на четвъртфиналите в Париж. Сезон 2015 за Григор Димитров официално приключи.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини